Ohjelmakartta

Alla olevasta Ohjelmakartta -linkistä näet ohjelmakokonaisuuden kootusti. Lisäksi Logomo salin lavalla tullaan näkemään tanssiesityksiä luentojen väliajoilla. Niistä löydät tarkemmin tietoa Passion of Dance välilehdeltä!

Ohjelmakarttaan TÄSTÄ

Tarkemmat ohjelmasisällöt ja kuvaukset löytyvät alta.

Logomo sali

AikaLuennoitsijaAihe
10:30-11:15Merja Takamäki


www.polunvalaisija.fi
Irtipäästäminen

Irtipäästäminen tarkoittaa luopumista sellaisista ajatusmalleista ja toimintatavoista, jotka eivät enää palvele meitä, tee meistä onnellisia tai kuljeta meitä kohti oman näköistä elämäämme. Se on menneisyyden hyväksymistä ja sen tarjoamien oppiläksyjen valjastamista käyttöömme. Se on liiallisen kontrollin ja odotusten muuttamista luottamukseksi tulevaisuutta kohtaan. Se on hetkessä elämistä, päästämistä irti kaikesta turhasta ja keskittymistä olennaiseen.

Luennon aikana käsittelemme irtipäästämisen eri tapoja ja muotoja sekä pohdimme, miten anteeksianto vaikuttaa meihin ja miten pystymme vapauttamaan energiamme käytettäväksi tässä hetkessä. Saat vinkkejä ja työkaluja, joiden avulla voit päästää irti ajatus- ja toimintamalleista, jotka ei enää palvele sinua. Luento tarjoaa inspiraatiota ja oivalluksia oman itsensä tutkiskeluun ja kehittämiseen.

Merja Takamäki on valmentaja ja kirjailija, joka inspiroi ihmisiä oman itsensä kehittämiseen. Hän käyttää yksinkertaisia mutta voimakkaita tekniikoita, jotka mahdollistavat oivallukset mielekkään elämän luomiseksi. Hänessä on sisäistä paloa ja selkeyttä, joka auttaa ihmisiä näkemään oman potentiaalinsa. Hänen kokemuksensa energiahoidoista ja vapaaehtoistöistä saattohoidon parissa tuovat syvyyttä irtipäästämisteeman ympärille.
11:30-12:15Emilia Vasko-Kujala


KEHTO KOULU
Liikkeenjohdon Kehto Oy
www.kehtokoulu.fi
Naisen voima luoda löytyy olemisesta!

Femiinienergia on universumin luova voima. Se on alati uudistuva ja syvästi eheyttävä. Tämän voiman siemen kylvetään ei tekemisellä vaan antautumisena ja olemisena. Kundaliinijoogaan rikkaassa femiiniä voimaa korostavassa perinteessä on paljon viisutta ja käytännönläheisiä ohjeita, jotka voivat auttaa meitä naisia löytämään yhteyden omaan olemisen voimaamme, kehomme kuuntelemiseen ja intuition äänen vahvistamiseen. Kun nämä asiat ovat tasapainossa, on myös tekeminen oikea-aikaista, fokusoitua ja luovaa – niin joogaharjoituksessa kuin arjen teoissa.

Emilia Vasko-Kujala (Jagat Prem Kaur) on KRI-hyväksyttymKundaliinijoogaopettaja ja opiskeleva Opettajakouluttaja, joka päätyökseen johtaa ja toimii pääopettajana vuonna 2011 perustamassaan Kehto Koulussa.
12:30-13:15Merja Niemi


www.mahdollistamo.fi
Mahdollistaja - mille uudelle sinä voisit olla mahdollisuus?

Meillä on joka hetki rajaton mahdollisuuksien maailma ympärillämme. Miten osaisimme pysähtyä ja avautua näille mahdollisuuksille samalla päästäen irti turhista peloista sekä kasvuamme rajoittavista uskomuksista? Mahdollistaja on läsnä, kuuntelee ja luottaa itseensä, tunteisiinsa ja intuitioonsa eläen rikasta ja täyteläistä elämää. Sinä olet mahdollistaja. Tule kokemaan sinussa oleva ennennäkemättömille vaihtoehdoille valmis tila sekä sen synnyttämät mahdollisuudet elämässäsi.

Merja Niemi, FL, on kulttuurimaantieteilijä, mahdollistaja, yrittäjä (Mahdollistamo Oy), valtioneuvoston Muutoksentekijä sekä energisoiva puhuja.
13:30-14:15Päivi Kaskimäki


www.paivikaskimaki.com
Sielunkumppanuudet, parisielut ja pariliekit, uuden ajan parisuhde käytännössä

Tietoisuutemme avautuessa ja herkistyessä, myös ihmissuhteemme muuttuvat. Olemassa olevat liitot pyrkivät kohoamaan uudelle taajuudelle, nostaen pintaan uusia piirteitä itsessä ja kumppanissa.
Toiset ovat törmänneet poikkeukselliseen ihmiseen, joka vie enemmän kuin jalat alta. Jotakin käsittämättömän voimallista tapahtuu kun parisielut kohtaavat.
Uudenajan parisuhteissa olemme tahoillamme synnyttämässä jotakin uutta, jonka lähtökohtana on täydellinen vapaus ja virtaava sydänyhteys.
Kerron luennollani millaisia erityispiirteitä pariliekki suhteeseen kuuluu, ja miten toimivat sielunkumppanuudet. Käytännön kokemuksia parisuhteiden kiemuroihin meille jokaiselle.
Lämpimästi tervetuloa.
14:30-15:15Petri RauhakallioRohkea Maailma by Petri perustaja ja somaattinen valmentaja
www.facebook.com/rohkeamaailma
Tanssi itseymmärryksen kasvattajana

Mikä on suhteeni ympäröivään maailmaan ja toisiin ihmisiin? Entäpä minuun itseeni?

Kehollisen oppimisen valmentaja Petri Rauhakallio kertoo omakohtaisia kokemuksia oman itsensä ja mielensä tutkimisesta tanssin ja somatiikan keinoin. Lisäksi hän kertoo tosielämän esimerkkejä siitä, kuinka hän on hyödyntänyt tanssia ja liikettä mm. kehollisen johtamisen ja oppimisen valmennuksissaan.

Luennolla vastataan kysymykseen: Miten tanssi ja kehollisuus avaavat uusia ovia matkalla syvälle meihin itseemme?

Petrin tanssillinen tausta pohjautuu vahvasti 5Rhythms -tanssiin, jota on mahdollisuus päästä kokeilemaan luennon jälkeen Move1:ssä!
15:30-16:30Tuomas Kytömäki

Voimaa luonnosta ja sisäisestä rauhasta

Jatkuvan kiireen keskellä yhä useampi pysähtyy miettimään omaa ja läheistensä hyvinvointia. Kuinka kotimaamme puhdas luonto ja eläminen hetkessä voivat parantaa hyvinvointiamme niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla?
17:00-17:45Riku Torkkeli


www.facebook.com/riku.torkkeli.official
Musiikin voima

Musiikin voima on tarina musiikin vaikuttavuudesta ja sen muutosvoimasta elämässä. Tarina on kerrottu sekä puheen, että musiikin välityksellä.

Riku Torkkeli on itä-helsinkiläinen artisti ja hyvinvointialan ammattilainen, joka yhdistää ammattiensa molemmat puolet auttaakseen ihmisiä voimaan paremmin.

LOGI 1&2

Tunneille ei ole ennakkoilmoittautumista vaan paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Ota mukaan oma joogamatto, mukavat rennot vaatteet ja vesipullo.

AikaOhjaajaAihe
10:30-11:30Anne Syvälahti


www.onnikuu.fi
Nia – luonnollinen tapa liikkua

Nia yhdistää itämaisten ja länsimaisten lajien elementtejä ja energiaa. Tanssin, kamppailulajien ja rentoutustekniikoiden yhdistäminen tekee Nia-tunnista iloa, keskittymiskykyä, tasapainoisuutta ja kuntoa kohottavan elämyksen. Tavoitteena on kehittää omaan tahtiin kehon eri osa-alueita: voimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä ja venyvyyttä.
11:45-12:45Marjut Nyholm


www.marjutnyholm.fi
Pilatesjooga

Kehonhallinta tunti joka koostuu pilates –harjoitteista sekä yin joogasta. Tunnin ensimmäisessä osuudessa keskitytään keskivartalon syviin tukilihaksiin sekä ryhtiä parantaviin lihaksiin. Harjoituksissa on eri liikevaihtoehtoja, jotta jokainen voisi työskennellä omalla tasollaan. Harjoitteet vaativat keskittymistä ja hallittua hengittämistä. Tunnin toisessa osuudessa voimme antautua yin joogalle, rentoutua ja nautti syvävenyttelystä. Opettelemme keskittymistä, oman kehon tuntemusta, syvähengitystä, jotta voisimme rentouttaa sekä kehon että mielen! Sopii erinomaisesti työssä käyville, perheen äideille tai kiireisen elämän tavan tasapainottajaksi, myös miehet ovat erittäin tervetulleita tunneille!
13:00-14:00Sanna Spohr
Pilates- ja joogaohjaaja, Health Coachwww.intusiasma.fi
YogaDance

Nimensä mukaisesti tunti yhdistää virtaavan vinyasa joogan ja tanssin. Lisäksi tunti voi sisältää vapaata liikettä ja elementtejä myös muista somaattisista harjoitusmuodoista, kuten esimerkiksi Release-tekniikoista. Tällä tunnilla pääset ilmaisemaan itseäsi omalla liikekielelläsi ja eheytät niin kehoasi kuin sieluasikin. Ei edellytä aiempaa kokemusta tanssista, vaikka ei siitä toki haittaakaan ole. Joogan perusteiden tuntemus on suotavaa. Tule mukaan ja heittäydy avoimin mielin musiikin ja liikkeen vietäväksi.

Sanna painottaa tunneillaan oikeaa tekniikkaa ja tuntemusta, mutta välillä pitää myös irrotella liikunnan iloa ja hauskanpitoa unohtamatta. Vaikka oikeat linjaukset ja tekniikan hiominen ovat tärkeitä, yhtä tärkeää on myös löytää liikkeeseen vapautta sekä nauttia liikkumisesta. Joogatunneilla Sanna yhdistelee myös lempeän henkisiä elementtejä ja mielen harjoituksia. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ideologia muodostaa punaisen langan Sannan opetusfilosofian taustalla: keskittymällä liikkeen, ravinnon ja ajatusten laatuun on todella mahdollista nostaa hyvinvointi uudelle tasolle.
14:15-15:15Emilia Vasko-Kujala


KEHTO KOULU
Liikkeenjohdon Kehto Oy
www.kehtokoulu.fi
Kundaliinijoogaa: säteilevät silmät & hehkuva sydän

Ulkoinen hehku saa alkunsa sisäisestä tasapainosta. Siitä että energiamme liikkuvat toisaalta puhdistaen toisaalta raviten niin fyysistä kuin energeettistä kehoamme. Tällä tunnilla tasapainotamme näitä virtoja. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin joogeille. Valmistaudu kuitenkin näkemään hiukan vaivaa kukoistuksen eteen! Kun annat tälle harjoitukselle keskittymisesi ja intosi, saat sen moninkertaisena hehkuna ja loistona takaisin sinulle! Kundaliinijooginen harjoituskokonaisuus sisältää asanoita, mantroja ja voimallista dynaamista meditaatiota.
Lämpimästi tervetuloa! Sat Nam!
15:30-17:00Sanni Haahdenmaa ja Anu Niemi


www.studiovintti.fi
www.joogamuru.com
www.healingtheatre-anuniemi.com
Äänimaljajooga

Äänimaljajooga on tamperelaisen Studio Vintin huippusuosittu tunti, jossa joogaopettajat sekä näyttelijät Sanni Haahdenmaa ja Anu Niemi yhdistävät osaamistaan luoden osallistujille erityisen, tunnelmallisen kokemuksen.
Rauhoittava äänimaljajooga on sekoitus hidastempoista Yin-joogaa sekä tiibetiläisten äänimaljojen värähtelevää sointia.
Maljat säestävät lempeätä joogaharjoitusta, ja harjoituksen edetessä halukkaat saavat kokea myös maljan värähtelyn kehon päällä asanan aikana. Harjoitus päättyy äänimaljarentoutukseen.
Tarvitset mukaan rennot, lämpimät vaatteet villasukkineen, jooga-alustan sekä viltin. Omat tyynyt, blokit tai bolsterit auttavat tekemään harjoituksesta vielä rentouttavamman.

Työpaja, GOTO 33

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista vaan paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä.

AikaLuennoitsijaAihe
10:30-11:30Thea Mantsinen


www.theamantsinen.fi
Qigong – Kiinalainen terveysliikunta

Qigongilla on monituhatvuotinen historia ja lukuisia eri tyylisuuntia. Sillä pyritään kehon, mielen ja hengityksen säätelyyn sekä energian vahvistamiseen. Qigong-harjoitus poistaa stressiä ja rauhalliset liikkeet rentouttavat sekä kehoa että mieltä. Se vaikuttaa myönteisesti lihasten, jänteiden ja nivelten liikkuvuuteen sekä immuniteettiin. Harjoitukset ovat ulkoisesti yksinkertaisia, mutta vaikutuksiltaan syviä. Qigong sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille.
11:45-12:45Miia Lehtonen


Läsnäolon Hetki
www.facebook.com/lasnaolonhetki
www.lasnaolonhetki.blogspot.fi
Tanssin Kosketus

Tanssin Kosketus on paritanssia tukeva kokonaisuus, jossa keskitytään tanssijan oman kehon hallintaan ja tietoisen läsnäolon vahvistamiseen osana omaa tanssillisuutta. Tämän lisäksi Tanssin Kosketus tuo näkyväksi myönteisen kosketuksen merkityksen osana tanssiparia kunnioittavaa tanssikokemusta. Tunnilla tehdään yksilö-, pari ja ryhmäharjoitteita, jotka tukevat parin välistä vuorovaikutusta sekä yksilön omaa tanssillisuutta. Paritanssin perustiedot ovat eduksi. Tunnilla et tarvitse omaa paria.
13:00-14:00Arto Karilahti


Muutospolku
www.muutospolku.fi
Elämänhallinta - keho, mieli ja tarkoitus

Keho ja mieli muodostavat elämänhallinnan perustan. Lisäksi tarvitsemme elämällemme tarkoituksen. Elämänhallinta on sitä, että pidämme joka päivä huolta kehostamme ja mielestämme sekä toimimme arvojemme mukaisesti.
Luennon aikana käydään läpi elämänhallinnan eri osa-alueita. Lisäksi tehdään harjoituksia, jossa pääset kokeilemaan kehon ja mielen yhteistoimintaa. Saat konkreettisia työkaluja oman elämänhallintaan.

Arto Karilahti on opiskellut mm. kehopsykoterapiaa, NLP:tä ja mindfulnessia. Intohimona on auttaa ihmisiä olemaan läsnä tässä hetkessä ja kohtaamaan itsensä juuri sellaiseen kuin on.
14:15-15:15Minna Aalto


www.dakinia.fi
Nia 5 stages

Nia 5 stagesissa ollan Nian alkulähteellä.

Palauttavan, pehmeästi energisoivan Nia 5 stages -ohjelman liikkeet ovat saaneet vaikutteita ihmisen viidestä kehitysvaiheesta (alkio, ryömivä, konttaava, seisova, kävelevä ihminen). Musiikittomaa, meditatiivista tuntia kannattelevat vaihtelevet teemat kehontietoisuudesta energiakäyttöön. Rauhallisesti ohjeistettu liikeohjelma sopii kaikille eikä edellytä minkäänlaista Niaan liittyvää kokemusta. 5 stages tukee yleistä toiminnallisuutta ja parantaa muun muassa liikkuvuutta ja ryhtiä. Ohjelmaa voi vaivatta soveltaa myös kotikäyttöön.

Minna Aalto (FM, luova monitoimiyrittäjä) on viihtynyt Nia-ohjaajana jo yli kymmenen vuotta. Minnan omin sanoin: "Ohjaustyöni kautta toivon ennen kaikkea luovani ilmapiirin jossa liikkuminen on hauskaa ja monipuolista iästä tai kunnosta riippumatta. Nia ja Nia 5 stagesin kautta pidän huolta omasta kunnostani ja itseänikin hyvänä."
15:30-17:00Mira Niemi
KM, jooga- ja meditaatio-ohjaajaFacebook: Miran hatha-jooga
Mindfulness ja keskeneräisyyden suloisuus

Mindfulnessilla tarkoitetaan hyväksyvää, tietoista läsnäoloa ja kykyä havainnoida mielen tuottamia ajatuksia, kehon tuntemuksia ja olotiloja. Tietoisuus- ja myötätuntoharjoitusten kautta voimme löytää tietämme kohti todellisempaa itseämme, jossa on kyky nähdä asiat laajasti, luovasti ja kokonaisvaltaisesti. Ihmisyydessä perillä olo ja keskeneräisyys ovat samanaikaisesti läsnä joka hetkessä. Miten voimme levähtää siinä, että kaikki ei ole valmista? Pysähtyä ja sallia keskeneräisyys meissä ja muissa? Voimmeko luottaa siihen, että juuri nyt olemme juuri siinä kohdassa elämässämme, jossa meidän tulisikin olla?

Kun rehellisesti tunnistamme ja tiedostamme sen, mitä kunakin hetkenä olemme, voimme jo olla huomattavasti enemmän auki todellisuudella, jossa elämme. Tietoisuus saattaa tuoda pintaan kipeitäkin asioita tai asioita, joita emme halua nähdä. Hyväksyvän, myötätuntoisen asenteen harjoittaminen luo tilaa sille, että se, mitä tiedostamme, saa luvan olla. Että se on ihan ok.

Työpajassa käytämme mindfulness-ja muita läsnäoloharjoituksia apuna luodaksemme yhteyttä todelliseen itseemme. Annetaan lupaa sen olla, mitä on. Ollaan samanaikaisesti vahvasti perillä ja suloisesti kesken.

MOVE 1

Tunneille ei ole ennakkoilmoittautumista.

AikaOhjaajaAihe
10:30-11:30Mikko AhtiTanssistudio Centro
www.tanssistudiocentro.fi
Latin Mix

Lattaritansseja soolona, koreografiaa ja tanssitekniikkaa!
11:45-12:45Kimmo ja Marika Lasanenwww.tanssiguru.fi
Salsa

Salsa on ympäri maailman levinnyt latinalaisamerikkalainen tanssi, jonka juuret ovat Kuubassa. Tällä tunnilla tutustutaan salsan perusteisiin, eli aluksi opetellaan salsan askeleita ja salsan rentoa liikekieltä soolona ja lopputunnista tanssitaan myös pareittain. Tervetuloa tutustumaan!

Nyt on oiva tilaisuus tulla kokeilemaan paritanssia. Toivotamme aivan kaikki tervetulleiksi! Mitään tanssitaustaa ei tarvita, eikä edes paria.

Tunneillamme on rento ja hyväksyvä ilmapiiri. Eli nyt jos koskaan kannattaa kokeilla mitä itse pitää tanssimisesta. Tanssiessa unohtuu muut asiat ja se antaa uskomattomasti energiaa ja hyvää oloa. Sillä on tutkittu olevan myös lukuisia terveysvaikutuksia.
13:00-14:00Lounas YsäriDisco
14:15-15:15Sparkles HighHeels
Jasmine Mäkilä


Kuva: Timo Jokinen Photography


www.facebook.com/glamgrls
Showburlesque

Showburlesquessa yhdistellään showtanssia burleskiin, jolloin tuloksena on viekoitteleva, sensuelli - joskus humoristinenkin – tanssiteos tai -tunti.

Sparkles HighHeels
(Jasmine Mäkilä)

Tämä upea nainen on harrastanut tanssia koko elämänsä. 4-vuotiaana aloitettu satubaletti vaihtui hiphopiin 8-vuotiaana. Nykyään turkulainen showburlesque -tanssiryhmä, glamGRLS’n’pantyHOES, pitää aistikkaan naisen liikkeessä niin esitysten, workshoppien kuin tapahtumien tanssituntienkin ohjaajana. Sparkles HighHeelsillä on myös osuutensa glamGRLS’n’pantyHOESien viekoittelevien esityskoreografioiden suunnittelussa.


on turkulainen showburlesque –tanssiryhmä, jonka esitykset huokuvat räväkkää ja tyylikästä kabareetunnelmaa.
glamGRLS’n’pantyHOES esiintyy tilauksesta erilaisissa juhlissa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Lisäksi tämä seitsemästä naisesta koostuva ryhmä ohjaa tanssitunteja tapahtumissa, TYHY –päivissä, polttareissa sekä omissa workshopeissaan.
15:30-16:30Karoliina Valontaivalwww.dancingfromwithin.com
5Rhythms® / 5Rytmiä®

Tervetuloa tanssimaan villisti ja vapaasti, pehmeästi ja pyörähdellen, omaa kehoa kuunnellen, omaa liikettä ilmaisten. 5Rhythms® eli 5Rytmiä® on eheyttävää, energisoivaa ja elävöittävää luovaa tanssia, joka sopii kaikille: kaiken ikäisille, muotoisille ja kokoisille; aloittelijoille ja pitkään tanssineille; rytmitajuttomille ja niille joilla on rytmi veressä. Tanssin kautta saavumme kotiin omaan kehoon. Aikaisempaa kokemusta et tarvitse, ainoastaan uteliaisuutta, avointa mieltä ja sydäntä sekä halua syventyä omaan kehollisuuteen.

Karoliina Valontaival on tanssinut 5Rytmiä® yli 10 vuotta. Tanssi on tuonut hänen elämäänsä valtavan paljon iloa ja oivallusta, auttanut haasteiden läpi ja mullistanut suhteen kehoon. Karoliina jakaa intohimoaan tätä lajia kohtaan suurella sydämellä. Karoliina on järjestänyt Suomessa kansainvälisiä 5Rhythms®-työpajoja 5 vuotta ja viikkotunteja 1,5 vuotta. Hän valmistuu vuonna 2018 Suomen ensimmäiseksi sertifioiduksi 5Rhythms®-opettajaksi. Lisäksi Karoliina on iyengarjoogaopettaja sekä ympäristökasvattaja.
16:45-17:45Kimmo ja Marika Lasanenwww.tanssiguru.fi
Humppa -oodi 100-vuotiaalle Suomelle

Humppa on suomalainen tanssi, jonka musiikki kehittyi 1910-luvulla jatsista ja foxtrotista. Humppaa tanssitaan tänä päivänä monellakin eri tavalla, mutta tällä tunnilla tutustutaan humpaan perinteisimpään tyyliin, eli vaihtoaskelhumppaan. Tervetuloa tutustumaan!

Nyt on oiva tilaisuus tulla kokeilemaan paritanssia. Toivotamme aivan kaikki tervetulleiksi! Mitään tanssitaustaa ei tarvita, eikä edes paria.

Tunneillamme on rento ja hyväksyvä ilmapiiri. Eli nyt jos koskaan kannattaa kokeilla mitä itse pitää tanssimisesta. Tanssiessa unohtuu muut asiat ja se antaa uskomattomasti energiaa ja hyvää oloa. Sillä on tutkittu olevan myös lukuisia terveysvaikutuksia.

Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin.